Rolf Ström

_01_img_8430.jpg

Hem Om mig Min släktforskning Bygder och platser Galleri Kontakt Gästbok

Om mig

Släktforskning har jag bedrivit sedan 1996, till och från. Här nedan är en kort presentation om mig.

Jag heter Rolf Ström och är numera pensionerad ekonom. Förutom att vara pensionär, driver jag eget som bl.a. marknadskonsult. Av mina många fritidsintressen är släktforskningen ett område jag ägnar mycket tid åt. Ett annat fritidsintresse är friluftsliv i skog och fjäll med svamp och bärplockning på hösten, skidåkning på vintern och långa skogspromenader under vår och sommar

Släktforskning har jag ägnat mig åt sedan 1996, då jag sökte fram min stamfader till släkten Ström. Jag har sedan forskat vidare på både min fars och mors sida. Här har jag funnit många intressanta människoöden och berättelser som jag avser att publicera i denna site.

Sven WallpolEftersom namnet Ström ursprungligen är ett soldatnamn, så har mycket av min forskning inriktat sig på att ta reda på hur soldaterna levde och hur indelningsverket fungerade. Jag har haft turen att få fram dagbok och andra skriftliga berättelser om mina anfäder som ger mer "kött på benen" till min familjehistoria.

På tal om familjehistoria så har min släktforskning även ökat mitt intresse för allmän historia, speciellt som händelser och historiska skeenden skapade många förutsättningar för hur mina anfäder kunde leva, bilda familj och utvecklas.

Genom min släktforskning har jag hittat släkt till mina anor som emigrerat till Amerika. Det har givit många trevliga bekantskaper och mitt intresse för svensk-amerikanernas historia har växt i takt med nya bekantskaper i Amerika. Förutom att besöka Amerika rent fysiskt så har ju utvecklingen av internet möjliggjort en fantastisk möjlighet att hålla kontakten med släkt och vänner över Atlanten och annorstädes, vilket jag hoppas även kommer att spegla min site.

  Copyright 2011 Rolf Ström